Welkom

Tuinhout Harderwijk

Zandlaan 9a
3843 NA Harderwijk
Tel: 0341-355995
Mail: info@treasurebuilding.nl

Alles over Kastanjehout - Tuinhout Harderwijk.nl

Kastanjehout Harderwijk is met recht de specialist in duurzaam hout.

Het duurzame is dan gericht op zowel de bosexploitatie, verwerking als wel de levensduur van het hout. Kastanjehout Harderwijk is onderdeel van Treasure Building B.V. en levert de houtsoorten kastanje, eiken, robinia, douglas en hazelaar vanaf haar houtwerf in Harderwijk. Alle geleverde houtsoorten kenmerken zich door een zeer hoge levensduur zonder dat er een behandeling van het hout nodig is.

Als enige totaal leverancier kan Kastanjehout Harderwijk voor u het gehele traject verzorgen vanuit het bos via de eigen zagerij, machinale houtbewerking en met eigen transport naar uw project. Dit alles is eigen beheer met een stipte kwaliteit, planning en levering. Wij hebben het meest uitgebreide assortiment kastanje hekwerk binnen Nederland. Dit wordt ook wel Engels hekwerk of Frans hekwerk genoemd en wordt gemaakt van gekloofde kastanje latten welke onderling verbonden worden met gegalvaniseerd staaldraad.

Leverbaar in vele hoogtes en latafstanden is dit type hekwerk uitermate geschikt als afrastering in natuurterreinen, tuinen, parken, dierentuinen en recreatieparken. Door de enorme levensduur van het kastanjehout heeft u de komende jaren geen omkijken meer naar het onderhoud van uw afrastering.

Wij informeren u graag over het juiste type kastanje hekwerk voor uw toepassing en kunnen uit de zeer ruime voorraad direct leveren. Ook leveren wij Engelse poorten (gates) en slagbomen. Ze vormen het visitekaartje van menig bedrijf of woning en munten uit door hoge kwaliteit en duurzaamheid. Het traditionele handwerk en de kwaliteit staan voorop. Voortdurende kwaliteitscontrole zorgt voor een degelijk en duurzaam eindproduct. Door hun vergrijzing in de loop der jaren vormen de poorten een meerwaarde voor uw domicilie. Door de productie in eigen beheer is elke gewenste maat leverbaar. Poorten zijn leverbaar in diverse (hard)houtsoorten. Wij verzorgen de plaatsing van hekwerk en poorten vakkundig en snel. Extra voorzieningen als elektrische aandrijving, intercom, verlichting of camera’s behoren ook tot de mogelijkheden. Neemt u hiervoor contact met ons op voor een offerte op maat.

Botanische naam: Kastanjehout Tuinhout Harderwijk
Castanea sativa

Boombeschrijving:
Hoogte ongeveer 30 m en een maximale diameter van ongeveer 1,5 m. De takvrije stam is 6 m of langer. Wordt ook als hakhout voor palen gewonnen, in omlopen van 15-20 jaar.

Houtbeschrijving:
Het lichtbruin tot donkerbruin gekleurde hout lijkt veel op eiken, maar is lichter in gewicht en laat zich wat makkelijker bewerken.

Werken:
Gering Volumieke massa: 540 kg/m3 bij 12% vochtgehalte, vers 1040 kg/m3. 480 kg/m3 bij een vochtgehalte van 12%.

Bewerkbaarheid:
Tamme kastanje laat zich zonder problemen zagen en schaven.

Toepassingen:
Omdat de Tamme kastanje van nature tot de duurzaamheids-klasse II behoort, wordt het in Frankrijk en Engeland reeds tientallen jaren toegepast in tuinen, bossen en parken.

Rondhout:
afrasterings- en beschoeiingspalen.

Duurzaamheidklasse:
Klasse 2 (15-25 jaar)


 

Download hier de speciale flyer over Kastanjehout; 
PDF Flyer Kastanjehout