Welkom

Tuinhout Harderwijk

Zandlaan 9a
3843 NA Harderwijk
Tel: 0341-355995
Mail: info@treasurebuilding.nl

Veel gestelde vragen Tuinhout Harderwijk

Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag er niet bij staan, dan kunt u rechtstreeks telefonisch contact met ons opnemen en/of ons een e-mail sturen via het contactmenu.


FAQ producten

1. verkopen jullie ook producten die niet op de website staan?
Ja, wij kunnen uw wensen voor 99% reasliseren. Neem a.u.b. contact met ons op via het contactformulier.

2. Komen de afbeeldingen op de site volledig overeen met de werkelijkheid?
Omdat hout een natuurproduct is kunnen kleuren of het aantal kwaten afwijken. Wij doen echter ons uiterste best om een zo accuraat
mogelijke weergave van de werkelijkheid op onze webiste te geven.

3. Kan ik een scherm/deur direct op de grond plaatsen?
Wij adviseren u de schermen/deuren vrij van de grond te plaatsen om houtrot te voorkomen.

4. Kan ik houten palen in beton storten?
Nee, dat is niet verstandig. De werking van het hout en vocht kunnen problemen geven.

5. Kan ik houten tegels of vlonderplanken vastspijkeren op mijn terras?
Wij adviseren na het voorboren het hout vast te schroeven met RVS-schroeven.

6. Kan in geïmpregneerde houtdelen schilderen?
Ja, dit kan het beste met een vochtregulerende beits.

7. Het hout vertoont scheuren, is dit normaal?
Hout is een natuurproduct en kan krimpen en uitzetten. De scheurtjes die hierdoor ontstaan zijn niet te voorkomen, maar beinvloeden in principe
de kwaliteit van het hout niet.

8. Het hout druppelt hars, wat kan ik hieraan doen?
U kunt dit voorzichtig wegschrapen of met terpentine verwijderen.

9. Zijn alle afmetingen exact weergegeven?
De maten zijn bij benadering vermeld, maar exact is dit niet aan te geven, omdat hout een natuurproduct is. Constructiewijzigingen zijn voorbehouden.

10. Hoe kan ik mijn bestelling compleet maken met beslag, palen e.d.?
U krijgt bij het bestellen tweemaal een advies om uw bestelling compleet te maken.

11. Heeft u tips voor het opbouwen van schuttingen?
Ja, bepaal met een touw de plaats en afmeting van de omheining. Zet daarna de palen uit (niet in beton en niet op de grond).
Na besteviging van het beslag kunt u de schermen aan de palen bevestigen en op dezelfde wijze de overige schermen plaatsen.
Voordat u de deur bevestigt, moet u controleren hoe de schoren in de deur lopen. Deze schoren moeten altijd schuin geplaatst worden en lopen naar boven aan de zijde waar de deur niet hangt. Dit voorkomt verschuiven/scheef zakken van de deur.

12. Heeft u tips voor het opbouwen van het hekwerk?
Het hekwerk is in vele hoogtes en latafstanden leverbaar. Voor een advies op maat verzoeken wij u het contactformulier in te vullen of telefonisch contact met ons op te nemen.

FAQ Algemeen

1. Leveren jullie aan huis?
Ja wij leveren in heel Nederland. Omdat wij dagelijks grote hoeveelheden tuinhout bezorgen delen wij uw bestelling in met routes. Dit betekent dat wij normaal gesproken binnen tien werkdagen na betaling van uw bestelling bij u afleveren. Mocht u specifieke wensen hebben qua leverdag of datum vernemen wij dit graag en zullen trachten hiermee rekening te houden. De exacte leverdag wordt telefonisch of per met u afgesproken.

Transportkosten

 • Orderbedrag > 750 euro inclusief B.T.W : wij leveren uw bestelling gratis aan huis.
 • Orderbedrag < 750 euro inclusief B.T.W.: wij brengen 60 euro transportkosten in rekening

Toeslag betaling onder rembours euro 15,- * met uitzondering van de eilanden.

Mail ons voor de afwijkende condities.

 

Afhalen van uw bestelling aan de Zandlaan 9a te Harderwijk is ook mogelijk na ontvangst van uw betaling. Dit kan op afspraak op woensdagmiddag van 12:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdagmorgen tussen 09:00 uur en 12:00 uur, nadat u op de hoogte bent gebracht dat uw bestelling klaar ligt.

 
2. Kunnen de prijzen wijzigen?
Ja, omdat hout een natuur- en seizoensproduct is kunnen de prijzen tijdens het seizoen wijzigen. Omdat wij afhankelijk zijn van de fluctuerende inkoopprijs voor het hout kunnen de prijzen per week verschillen. Al onze producten zijn inclusief B.T.W. vermeld.  Ook kunnen er meerprijzen berekend worden bij afwijkende maten balken/palen (deze kunnen langer zijn dan besteld). 
 
3. Beschikken jullie over een privacy verklaring?
Via deze link: Privacy Policy Tuinhout Harderwijk kunt ze inzien

 

4. Waar kan ik jullie algemene voorwaarden vinden?
Via deze link: Algemene Voorwaarden Tuinhout Harderwijk

5. Hebben jullie meer websites?
Tuinhout Harderwijk is de merknaam van Treasure Building BV.
Voor meer informatie over de traditioneel eiken bijgebouwen en mogelijkheden van ons nodigen wij u graag uit op:
www.treasurebuilding.nl

 

6. Is jullie webshop voorzien van een keurmerk?
Wij zijn aangesloten bij Webshop Keurmerk, veilig en betrouwbaar.

7. Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
U kunt na afronding van uw bestelling kiezen voor: IDEAL, Paypal, Rembours of vooruitbetaling.
Alle bedragen op deze website zijn vermeld inclusief B.T.W. Uw bestelling wordt verwerkt na ontvangst van de betaling.

 

8. Retouren en annuleren

Voor meer informatie over retouren en het herroepingsrecht verwijzen wij u graag door naar artikel 6 en 11 van onze Algemene Voorwaarden. Het annuleren van een bestelling is, zolang deze nog niet is verstuurd, kosteloos. Annuleert u de bestelling nadat deze aan u verzonden is, dan dient u het pakket bij bezorging te weigeren. Indien Tuinhoutharderwijk.nl reeds een betaling van u heeft ontvangen, dan zullen wij de aankoopsom, na ontvangst van de retourzending, aan u terugstorten. Let op: het rekeningnummer dat u opgeeft voor de terugbetaling dient telijk te zijn aan het rekeningnummer waarvan u de betaling aan Tuinhoutharderwijk.nl heeft gedaan.  De gemaakte verzendkosten zullen hierop in minder worden gebracht. Het retouradres vindt u onder punt 9 bij contactgegevens.

 

U heeft een afkoelingsperiode van 14 werkdagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van levering. Uitzondering hierbij zijn speciaal voor u geassembleerde producten of speciaal voor u bestelde producten. Het product kan alleen ongebruikt en onbeschadigd geretourneerd worden naar het retouradres. Dit indien mogelijk in de originele verpakking. De verzendkosten voor het retourneren zijn voor uw eigen rekening. Alle annuleringen, ruilingen en retourneringen dienen schriftelijk aan Tuinhoutharderwijk.nl kenbaar te worden gemaakt. Dit kan via email, fax of post. U dient hierbij in ieder geval uw volledige naam en factuurnummer te vermelden.

 

Indien levering van een besteld product onmogelijk blijkt te zijn, zal de ondernemer zich inspannen om een vervangend artikel beschikbaar te stellen. Uiterlijk bij de bezorging zal op duidelijke en begrijpelijke wijze worden gemeld dat een vervangend artikel wordt geleverd. Bij vervangende artikelen kan het herroepingsrecht niet worden uitgesloten. De kosten van een eventuele retourzending zijn voor rekening van de ondernemer.

 

De wet kopen op afstand:

Sinds 1 februari 2001 is de Wet “Kopen op Afstand” van kracht. Door deze wet hebben consumenten een betere rechtspositie gekregen. Volgens de wet is er van kopen op afstand sprake wanneer consument en verkoper elkaar bij de aankoop niet hebben gezien. De volgende belangrijke uitbreidingen voor wat betreft de rechten van consumenten zijn in de Wet Kopen op Afstand opgenomen:

 • Consumenten hebben recht op een afkoelingsperiode van 14 werkdagen na levering van het product. Zij mogen een product binnen die periode terugsturen, waarbij ze alleen de portokosten voor het terugsturen hoeven te betalen. De verkoper mag dan geen verzend- of administratiekosten in rekening brengen. De verkoper mag wel voorwaarden verbinden aan het retour zenden. Wanneer de verkoper het product heeft gefinancierd, bijvoorbeeld door het verstrekken van een lening, wordt de financieringsovereenkomst automatisch ontbonden als de consument gebruik maakt van de afkoelingsperiode.
 • Het product moet uiterlijk 30 dagen na bestelling bij de consument geleverd worden.  Wanneer dit niet gebeurt, kan de consument de koop onmiddellijk ongedaan maken. Dit geldt niet als de partijen een andere leveringstermijn hebben afgesproken.
 • Als de consument het product binnen de afkoelingsperiode terugstuurt, is de verkoper verplicht binnen 30 dagen het betaalde bedrag terug te betalen

De afkoelingsperiode geldt niet bij:

 • Aankoop van onroerend goed;
 • Aankopen die speciaal op bestelling zijn gemaakt;
 • Aankopen die snel kunnen bederven of verouderen;
 • Kranten en tijdschriften;
 • Cd’s, video’s en cd-roms waarvan de verzegeling is verbroken;
 • Financiële diensten, weddenschappen en loterijen;
 • Logies, vervoer, restaurantreserveringen en vrijetijdsbesteding indien deze zijn afgesproken op een bepaalde datum of voor een bepaalde periode;
 • Een dienst waarmee de verkoper met instemming van de consument is begonnen voordat de afkoelingsperiode is verstreken.

De extra plichten van de verkopende partij zijn:

De verkopende partij moet de volgende gegevens verstrekken voordat consumenten tot aankoop overgaan:

 • Zijn identiteit en, bij (gedeeltelijke) vooruitbetaling, zijn postadres;
 • De belangrijkste kenmerken van het product;
 • De prijs van het product (inclusief alle belastingen). Indien van toepassing, de kosten van aflevering, wijze van betaling, aflevering of uitvoering, het al dan niet van toepassing zijn van de afkoelingsperiode;
 • De eventuele geldigheidsduur van het aanbod of de minimale duur van de overeenkomst als het gaat om bijvoorbeeld de aanschaf van een abonnement.

De leverancier moet uiterlijk bij aflevering ook nog de volgende gegevens verstrekken:

 • De eisen voor gebruikmaking van de afkoelingsperiode (dit moet schriftelijk gebeuren!);
 • Het bezoek- of afhaaladres van de leverancier;
 • Gegevens omtrent eventuele garantie indien de koop een duur heeft van meer dan een jaar;
 • De vereisten en voorwaarden voor opzegging.

Wanneer de leverancier de hierboven vermelde informatie niet (compleet) heeft verstrekt aan de consument, gaat de afkoelingsperiode van 14 werkdagen pas in op het moment dat de consument wel alle informatie heeft gekregen, met een maximum van drie maanden.

Zie ook winkelen op afstand op www.Justitie.nl

Naast de Wet Kopen op Afstand is er per 1 mei 2003 een wet voor gelijke rechten voor consumenten in de EU opgesteld. Hierin zijn een aantal bepalingen opgenomen die voor de Internetshoppende consument relevant zijn, zoals:

Betalen: Tenzij anders is afgesproken, vindt de betaling van de koopsom plaats bij ontvangst. Wordt het product later geleverd of kan het product niet meteen worden meegenomen, dan hoeft de koper nooit meer dan de helft van de koopprijs vooruit te betalen.

Indien een product niet voldoet aan de verwachtingen die de koper daarvan mocht hebben, kan hij eisen:

 • dat de verkoper het ontbrekende alsnog levert;
 • dat het product wordt hersteld of vervangen;
 • dat de verkoper een gedeelte van de koopprijs terugbetaalt;
 • dat de koopovereenkomst wordt ontbonden.

Zie voor meer informatie: consumentenkoop en garantie op www.Justitie.nl

 

9. Wat zijn uw contactgegevens?
TuinhoutHarderwijk.nl is onderdeel van: Treasure Building BV

Bezoek en afhaaladres:
Zandlaan 9a
3843 NA Harderwijk
tel.: 0341 355 995
fax: 0341 494 048
email: info@treasurebuilding.nl

KVK Harderwijk 52241483

Bankrekeningnummer NL37RABO0132019493

BTWNR: 8503578986B01